arrow_drop_up arrow_drop_down

Verlieskundig Kompas jaarprogramma

Creëer een bloeiend leven na verlies en ontdek nieuw toekomstperspectief

Fijne relaties

Inzichten voor fijne ontspannen omgang met naasten en collega's.

Toekomstperspectief

Nieuwe koers en vooruitzichten die fijn en betekenisvol zijn voor jou.

Energiek & Zelfvertrouwen

Weer zin in het leven hebben, goed 'in je vel zitten' en 'happy' voelen.

Hoe ga je verder als de wereld voor jou 'stilstaat.'

Na het overlijden van onze geliefde zoon Sjoerd heb ik een nieuwe invulling aan mijn leven gegeven. Ik volgde de opleiding tot maatschappelijk werker met een verdieping in trauma en verlies. Aansluitend heb ik mijn praktijk opgezet van waaruit het Verlieskundig Kompas is ontwikkeld.
Mijn ervaring is dat de combinatie van ervaringsdeskundigheid met een professionele opleiding de hulpverlening versterken. Ik merk steeds weer opnieuw hoe waardevol en betekenisvol dit is, ook online. Programma's  heb ik ontwikkelt met mijn eigen ervaringen in gedachten én wat cliënten mij vertellen. Het sluit daardoor aan, geeft herkenning en optimaliseert resultaten.
Mijn professionele achtergrond met aanvullende trainingen geven invulling aan de kennis en structuur. Kennis draagt bij aan inzichten. Inzichten die handvatten en perspectief bieden voor een nieuwe koers en een prettig en betekenisvol leven.

Mijn oplossing: Verlieskundig Kompas jaarprogramma

Het Verlieskundig Kompas jaarprogramma helpt jou je leven weer fijn en betekenisvol te maken. Het is een weg terug naar vreugde en plezier door het verlies en de rouw heen. Het is leren leven met en-en: aandacht voor gemis naast de goede dingen die er ook zijn.

Na verlies kunnen na korte óf langere tijd wensen ontstaan om werk of dagelijkse activiteiten te veranderen. Nieuw verlies kan ook weer eerder verlies voelbaar maken of door een stapeling van gebeurtenissen ben jij uit balans, voel je je eenzaam, moe en niet fijn. Jouw drukke leven, kwetsbare kanten en gevoeligheden kunnen het extra moeilijk maken om je weg te vinden in de nieuwe werkelijkheid. De huidige situatie sluit niet meer aan op wie jij nu bent. Misschien heb je ook al eerder hulp in de reguliere zorg gehad, maar was dit niet voldoende of anders dan je had verwacht. Wellicht twijfel je daarom of je wel wil investeren in een professionele coach. Ik snap dat je daar over nadenkt. Als je daar meer inzicht en zekerheid over wil, vraag dan een perspectiefgesprek aan. 

Wanneer je  graag 'de draad' weer wil oppakken, is het nodig dat waar hij 'gebroken' is er een nieuwe verbinding komt. Als je voelt dat het goed is om nu in gesprek te gaan met iemand die begrijpt waar jij het over hebt, neem dat gevoel dan serieus en kijk naar deze mogelijkheid. Kies voor een nieuwe koers en creëer een bloeiend leven: jij hebt de sleutel voor verandering in handen!

Een fijne samenwerking met mooie waardevolle resultaten die écht een verschil maken.

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.
Cliëntreactie
De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie. Ik beveel Vera van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én.
Cliëntreactie
Mooie overgangen van luisteren en praten. Je gunt mij de tijd om te praten en te luisteren. Ik voel mij echt een persoon en geen nummer. Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen, je kan het aan mij zien. Tip voor anderen: ‘Sta open voor de dingen die gezegd worden. Praat erover. Als je eenmaal praat laat je zoveel los. Over de reacties denk je na.
Cliëntreactie

Wat kun je verwachten van het jaarprogramma

Verlieskundig Kompas

Nieuwe koers

Een gewenste en positieve verandering in je leven, werk of dagelijkse activiteiten.

Bloeiend leven

Een betekenisvol leven waarin jij je fijn voelt, voldoening vindt en er toekomstperspectief is!

Kansen & Mogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling door nieuwe inzichten die jou (zelf)vertrouwen geven.

Balans & Evenwicht

 Je vaart ontspannen jouw eigen gewenste koers. Ook in contact met naasten en relaties.

Energie & Vooruitgang

Verrassende inspiratie motiveert en stimuleert waardoor er  genoeg energie is voor je idealen.
Happy vrouw

Leren leven met verlies

Loslaten is anders leren vasthouden. Er is weer zin in het leven en ook ruimte voor plezier.

Samen doorlopen wij 2 modules

Ga jij de uitdaging aan waardoor nieuw perspectief ontstaat? Ben jij gemotiveerd om hieraan te werken? Dan ga ik graag met jou in gesprek. Je hoeft het echt niet alleen te doen!

Hieronder vind je informatie over de twee modules. De online informatie (module 1) krijg je naast de gesprekken en begeleiding (module 2).  Beide  sluiten aan op jouw situatie, doel en veranderwensen. Maatwerk zorgt voor resultaat én nieuw toekomstperspectief.
Het programma is niet alleen heel goed en zinvol om te volgen, verrassende extra's maken het ook leuk, exclusief, inspirerend én geven nieuwe energie!

Module 1: Online programma 'Ontdek Nieuw Perspectief'

Stap 1: Het maken van de juiste start 

Hoe werkt het en wat is van belang om goed van start te gaan zodat het beste resultaat wordt behaald.

Stap 2: Informatie over rouw en verlies

Informatie over verlies en verder gaan. Wat is belangrijk om ook aandacht aan te geven.

Stap 3: Leer een nieuwe visie
Hierin leer je over de nieuwe visie op rouw. Er wordt ingegaan op herinneringen, eigen kracht en herstel.
Stap 4: Grenzen  bewaken
Er komt veel op je af na verlies. Hoe bewaak je hierbij je eigen grenzen en zorg je goed voor jezelf.

Stap 5: Omgaan met heimwee en verdriet

Na verlies loslaten en 'anders leren vasthouden.' Op welke manier ga je om met heimwee en gemis.
Stap 6: Veranderingen
Aanpassen aan veranderingen. Hoe doe je dat, wat helpt daarbij en waar moet je op letten.
Stap 7: Nieuwe inzichten

Nieuwe inzichten die nieuw perspectief bieden. De focus wordt gelegd op wat jij wil en belangrijk vindt. 


Cliëntreactie

Eindelijk kon ik het delen met iemand anders

Het hielp mij erover te praten. Het te delen met iemand die mijn verlies echt begreep. Ik was anders niet zover gekomen.

Module 2: Verlieskundig Kompas jaarprogramma

Persoonlijke gesprekken waarbij jouw situatie en veranderwensen op de voorgrond staan.

Persoonlijke gesprekken en e-coaching krijgen hierbij alle ruimte. Zij worden afgestemd op jouw situatie en maken écht het verschil. Levenswijsheden  dragen bij aan een bijzonder inspirerend klimaat.
Als reizen voor jou lastig is, dan kan het programma ook geheel online gevolgd worden (Zoom). In het jaarprogramma is alle gelegenheid om in een prettig tempo, doelgericht te werken aan een goed en duurzaam resultaat. Er is tijd én aandacht voor jou!

6 Onderdelen waar wij samen aan werken in module 2

Onderdeel 1
Intakegesprek

Het intakegesprek vormt de basis om jouw verhaal en wensen duidelijk te krijgen. In overleg worden doelen worden vastgesteld. Helderheid zorgt voor een goede afstemming en begin!

Onderdeel 2
Zeven gesprekken

Tijdens de begeleidingsgesprekken (60 min.) worden keuzes bepaald. Door regelmatige meting worden gesprekken en voortgang beoordeeld om het beste resultaat te behalen. Er is aandacht voor de regie en eigen kracht.

Onderdeel 3
Twee VIP-momenten

Er is een tussentijdse én eindevaluatie op een mooie locatie in Delft. Volg je het gehele programma online, dan doen we dit via Zoom. Waar sta je nu en hoe ga je verder. Concrete en haalbare stappen worden gedefinieerd.

Onderdeel 4

5 telefonische sessies

Tijdens deze coachingsessies worden vragen, opdrachten en resultaten besproken. Er wordt gekeken naar werkwijze, obstakels, mindset en ervaringen. Wat werkt en wat niet.
Wat is de beste volgende stap.

Onderdeel 5
E-coaching

Er is gelegenheid voor vragen via e-mail. Dit is ook fijn voor perioden waarbij verlies meer aanwezig is en aandacht vraagt. Hierdoor hoef je ook  niet alleen te 'worstelen' op momenten die niet meevallen.

Onderdeel 6
Follow-up gesprek

Na afronding van het programma krijg je binnen drie maanden na afloop een follow-up gesprek. Dit waardevolle gesprek zorgt voor vasthouden van het resultaat en biedt duurzaam perspectief.

Cliëntreactie

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden.

De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.

Start met een vrijblijvend perspectiefgesprek

Ik ga graag met jou in gesprek en gun jou dat bloeiende leven. Hierin heb jij leren leven met verlies, waarbij er ook ruimte is voor goede en fijne momenten. Je ervaart weer betekenis in je werk en dagelijks leven en hebt oog voor wat ertoe doet. Je neemt weer met zin en vertrouwen aan het leven deel!