Verlieskundig Kompas

Verlieskundig Kompas programma

Krijg weer grip op je leven en ontdek nieuw toekomstperspectief

Gelijk naar inhoud
Verlieskundig Kompas

Fijne relaties

Inzichten voor fijne ontspannen omgang met naasten en collega's.
Verlieskundig Kompas

Toekomstperspectief

Nieuwe koers en vooruitzichten die fijn en betekenisvol zijn voor jou.
Verlieskundig Kompas

Energiek

Weer zin in het leven hebben met meer energie en 'happy' voelen.
Vera Duijnisveld

Hoe ga je verder als de wereld voor jou 'stilstaat.'

Na het overlijden van onze geliefde zoon Sjoerd heb ik een nieuwe invulling aan mijn leven gegeven. Ik volgde de opleiding tot maatschappelijk werker met een verdieping in trauma en verlies. Aansluitend heb ik mijn praktijk opgezet van waaruit het Verlieskundig Kompas is ontwikkeld.

Mijn ervaring is dat de combinatie van ervaringsdeskundigheid met een professionele opleiding de hulpverlening versterken. Ik merk steeds weer opnieuw hoe waardevol en betekenisvol dit is, ook online. Programma's  heb ik ontwikkelt met mijn eigen ervaringen in gedachten én wat cliënten mij vertellen. Het sluit daardoor aan, geeft herkenning en optimaliseert resultaten.

Mijn professionele achtergrond met aanvullende trainingen geven invulling aan de kennis en structuur. Kennis draagt bij aan inzichten. Inzichten die handvatten en perspectief bieden voor een nieuwe koers en een prettig en betekenisvol leven.

Coaching jaarprogramma

Mijn oplossing:

Verlieskundig Kompas programma

Het Verlieskundig Kompas programma helpt jou je leven weer fijn en betekenisvol te maken. Het is een weg terug naar vreugde en plezier door het verlies en de rouw heen. Het is leren leven met en-en: aandacht voor gemis naast de goede dingen die er ook zijn.

Na verlies kunnen na korte óf langere tijd wensen ontstaan om werk of dagelijkse activiteiten te veranderen. Nieuw verlies kan ook weer eerder verlies voelbaar maken of door een stapeling van gebeurtenissen ben jij uit balans, voel je je eenzaam, moe en niet fijn. Jouw drukke leven, kwetsbare kanten en gevoeligheden kunnen het extra moeilijk maken om je weg te vinden in de nieuwe werkelijkheid. De huidige situatie sluit niet meer aan op wie jij nu bent. Misschien heb je ook al eerder hulp in de reguliere zorg gehad, maar was dit niet voldoende of anders dan je had verwacht.

Wanneer je  graag 'de draad' weer wil oppakken, is het nodig dat waar hij 'gebroken' is er een nieuwe verbinding komt. Als je voelt dat het goed is om nu in gesprek te gaan met iemand die begrijpt waar jij het over hebt, neem dat gevoel dan serieus en kijk naar deze mogelijkheid. Kies voor een nieuwe koers en krijg weer grip op je leven: jij hebt de sleutel voor verandering in handen! Het programma met de Verlieskundig Kompas methode helpt jou hierbij.

De Verlieskundig Kompas methode:

3 belangrijke stappen voor nieuw perspectief na verlies.

Stap 1. Nieuwe koersbepaling

Er wordt geluisterd naar jouw verhaal, ervaring en welke weg je hebt afgelegd. Wensen worden helder en in kaart gebracht. Je ervaart begrip, erkenning en herkenning. Dit optimale klimaat is een fijne start voor een échte verandering.
Samen geven we jouw leven opnieuw vorm. Wensen worden omgezet in doelen. Praktisch overzicht geeft inzicht in kansen en mogelijkheden. Steun en begrip zorgen voor vertrouwen en geven energie om aan de slag te gaan.

Stap 2. Stappenplan

Vanuit diverse invalshoeken helpt inspirerende informatie jouw leven weer een nieuwe koers te geven. Er wordt hierbij onder andere gebruik gemaakt van:

  • Het Verlieskundig Kompas online programma. Dit geeft inzichten, waardoor jij niet alleen kennis krijgt over rouw en gevolgen, maar ook gemotiveerd wordt om nieuw perspectief te ontdekken. Dit heeft positieve gevolgen voor je dagelijks leven.
  • De TJG (Teken je gesprek) methode maakt door visualisering helpende gedachten duidelijk. Dit geeft rust en structuur en draagt bij aan blijvende veranderingen.
  • NLP of PMA helpen jou je leven te veranderen en je eigen koers te vinden. Dit heeft een positief effect op je emoties, gezondheid en relaties.

Stap 3. Persoonlijk kompas

Jouw plan en alle informatie helpen jou heel gericht en op maat haalbare stappen te zetten die leiden naar jouw doel. Reflectie en evaluatie helpen jou bijstellen waar nodig en vasthouden van impact bij gewenst effect. Verrassende extra’s maken het leuk en extra bijzonder om steeds weer een stap vooruit te zetten. De positieve resultaten geven bemoediging, energie en inspiratie voor een goed vervolg.

Gedurende het programma koers jij naar je gewenste uitkomst. Tot slot heb jij jouw persoonlijke kompas: praktische handvatten die jou helpen leren leven met verlies. Je voelt je verbonden en hebt meer energie waardoor er een ontspannen omgang is met naasten en collega's. Je voelt je gezien, gehoord en meer begrepen. Je komt op voor jezelf en maakt duidelijk wat je nodig hebt. Je hebt weer (meer) zin in het leven, waarbij er goede en fijne momenten zijn. Voor jezelf en de mensen om je heen is deze positieve en duurzame verandering van onschatbare waarde. Het leven kan weer betekenisvol geleefd worden en er is nieuw toekomstperspectief!

Een fijne samenwerking met waardevolle resultaten die écht een verschil maken.

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.
Review

J.

De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie. Ik beveel Vera van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én.
Review

Nico

Mooie overgangen van luisteren en praten. Je gunt mij de tijd om te praten en te luisteren. Ik voel mij echt een persoon en geen nummer. Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen, je kan het aan mij zien. Tip voor anderen: ‘Sta open voor de dingen die gezegd worden. Praat erover. Als je eenmaal praat laat je zoveel los. Over de reacties denk je na.
Review

B.

Online coaching

Samen en niet alleen...

Door het programma met de Verlieskundig Kompas Methode, de inspirerende gesprekken in de praktijk of via Zoom:


  • Zie je meer kansen en mogelijkheden. Je ontdekt nieuw toekomstperspectief, waardoor je weer meer zin in het leven hebt.
  • Voel je je veerkrachtig, verbonden en heb je meer energie, waardoor er ook meer ontspanning is in de  omgang met naasten en collega's.
  •  Voel je je gehoord,  gezien en meer begrepen. Je komt op voor jezelf en maakt duidelijk wat je nodig hebt.

Wat kun je verwachten van het programma

Verlieskundig Kompas

Nieuwe koers

Een gewenste en positieve verandering in je leven, werk of dagelijkse activiteiten.
Verlieskundig Kompas

Grip op je leven

Een betekenisvol leven waarin jij je fijn voelt, voldoening vindt en er toekomstperspectief is!

Kansen & Mogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling door nieuwe inzichten die jou (zelf)vertrouwen geven.

Balans & Evenwicht

 Je vaart ontspannen jouw eigen gewenste koers. Ook in contact met naasten en relaties.

Energie & Vooruitgang

Verrassende inspiratie motiveert en stimuleert waardoor er  genoeg energie is voor je idealen.
Happy vrouw

Leren leven met verlies

Loslaten is anders leren vasthouden. Er is weer zin in het leven en ook ruimte voor plezier.
Review

Ria

Eindelijk kon ik het delen met iemand anders

Het hielp mij erover te praten. Het te delen met iemand die mijn verlies echt begreep. Ik was anders niet zover gekomen.
Verlieskundig Kompas

Verlieskundig Kompas programma

Persoonlijke gesprekken waarbij jouw situatie en veranderwensen op de voorgrond staan.

De gesprekken en e-coaching worden afgestemd op jouw situatie en maken écht het verschil. Verrassende extra's maken het programma ook écht leuk om te volgen en dragen bij aan een inspirerend klimaat.

Als reizen voor jou lastig is, dan kan het programma ook geheel online gevolgd worden (Zoom). In het programma is alle gelegenheid om in een prettig tempo, doelgericht te werken aan een goed en duurzaam resultaat. Er is tijd én aandacht voor jou!

Hier werken wij samen aan:

Verlieskundig Kompas

Intakegesprek

Het intakegesprek vormt de basis om jouw verhaal en wensen duidelijk te krijgen. In overleg worden doelen worden vastgesteld. Helderheid zorgt voor een goede afstemming en begin!
Verlieskundig Kompas

Gesprekken

Tijdens de begeleidingsgesprekken (5 gesprekken van 60-90 min.) worden keuzes bepaald. Door regelmatige meting worden gesprekken en voortgang beoordeeld om het beste resultaat te behalen.
Verlieskundig Kompas

Evaluaties

Er is een tussentijdse evaluatie waarbij gekeken wordt waar je nu staat, hoe je verder wil en  wat  hiervoor nodig is. Concrete en  haalbare stappen worden gedefinieerd. Er is een  eindevaluatie bij afsluiting programma.
Verlieskundig Kompas

Telefonische sessies

Tijdens deze coachingsessies (gemiddeld 5) worden vragen, opdrachten en resultaten besproken. Er wordt gekeken naar werkwijze, obstakels, mindset en ervaringen.
Wat is de beste volgende stap.
Verlieskundig Kompas

E-coaching

Er is gelegenheid voor vragen via e-mail. Dit is ook fijn voor perioden waarbij verlies meer aanwezig is en aandacht vraagt. Hierdoor hoef je ook  niet alleen te 'worstelen' op momenten die niet meevallen.
Verlieskundig Kompas

Follow-up gesprek

Na afronding van het programma krijg je binnen drie maanden na afloop een follow-up gesprek. Dit waardevolle gesprek zorgt voor vasthouden van het resultaat en biedt duurzaam perspectief.
Review

J.

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden.

De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.
Verlieskundig Kompas jaarprogramma
€ 7950,-
€ 5900,-

Verlieskundig Kompas programma

  • Een exclusief persoonlijk jaarprogramma met tijd en aandacht voor jou.
  • Maatwerk en kwaliteit door middel van een persoonlijk plan.
  • Met online programma Ontdek Nieuw Perspectief in Zeven stappen.
  • Gesprekken en begeleiding online en in de praktijk met duurzaam resultaat.

Bonus:

1. Eén jaar lidmaatschap Verlieskundig Kompas community.

2.Verrassende & inspirerende extra's.

Voor bedrijven ex btw, een offerte kan aangevraagd worden.