Review Verlieskundig Kompas

Ervaringsverhalen

Over hoop, vertrouwen en het ontdekken van nieuw toekomstperspectief.

Ervaringsverhaal


Alles was moeilijk. Het verlies van Ronald, het niet meer kunnen volhouden van mijn werk, maar niet willen opgeven. Ik voelde mij waardeloos, heel wisselend van dag tot dag. Huilen, onrust, woede, angst, alles door elkaar. Ik wilde meer rust, zelfvertrouwen en leren hoe om te gaan met het verlies van Ronald.

 

Ik had al 2x12 keer sessies bij de psycholoog gehad en merkte dat het dat niet was wat ik nodig had. Nare gevoelens bleven en werden niet minder. Ze sprak over medicatie terwijl ik dat niet als oplossing zie in deze situatie.

 

Ik heb het programma als heel positief en leerzaam ervaren. Het online gedeelte heeft een mooie opbouw. De herkenning en erkenning is zo fijn als je in zo’n situatie zit. De buitenwereld doet het zo vaak af als dat je nog vreemd bent of vreemd doet omdat het toch alweer zo lang geleden is.

 

Het geeft mij houvast waar ik naar zocht. Ik ben weer aan het werk, heb meer rust en ben stabieler qua emoties. Het is een proces van lange termijn, maar ik zat ook niet ineens in deze situatie. Als ik deze gesprekken niet gehad zou hebben was ik waarschijnlijk zoekende gebleven in de wir war van verdriet, rouw, verlies, gemis, zelfliefde, zelfvertrouwen etc.

 

De samenwerking met Vera is super goed en heel erg fijn. Ik voel mij gehoord en gezien en we werken ergens aan. Er is rust en ruimte om aan mijn eigen proces te werken. Het is niet teveel en echt op maat. Contactmomenten zijn er gepland en ongepland, dat vind je nergens.

Lien


Ervaringsverhaal


Na het verlies van onze zoon had ik ruim een jaar in een overlevingsmodus geleefd en mezelf weggecijferd om de zorg voor mijn gezin op mij te nemen. Ik was afgestompt en vluchtte in mezelf zonder veel emotie. Er was een enorme zorg om de kinderen, een belasting die ervoor zorgde dat ik nog verder uitgeput raakte.

Met mijn vrouw had ik natuurlijk dezelfde rol in het ‘redden’ van het gezin en de kinderen. We praatten steeds minder over wat was gebeurd en konden elkaar op dit onderwerp lastig vinden door de verschillende karakters. 

 

Ik had geen zicht op hoe het proces zou verder gaan en had nergens meer lol in of plezier. Ik functioneerde op de automatische piloot en deed mijn werk.

Het niet meer weten of het ooit nog goed komt, is vreselijk. Het niet kunnen vertrouwen op je eerdere ervaringen en niet weten wat gaat komen, maakt onzeker en zorgt ervoor dat je liever je gevoel ontwijkt i.p.v. er iets mee te gaan doen.


Ik kwam in contact met Vera nadat ik al lange tijd op zoek was geweest naar een ervaringsdeskundige die zou weten wat ik doormaakte.

Het Verlieskundig Kompas programma hielp vooral in het begin om iets meer theoretisch kader te krijgen om te snappen wat er gebeurde en daar herkenning in te krijgen.
De gesprekken hebben mij vooral geholpen om langzaamaan weer toe te werken aan bepaalde doelen en gaven me het vertrouwen dat het ook weer goed zou komen. Het geduld en begrip van Vera persoonlijk over wat ik had doorgemaakt betekende veel voor me.

Het is erg fijn als je situatie zo mooi aansluit omdat je nooit hoeft uit te leggen hoe het voelt. Ook het vertrouwen dat ik in Vera had en de doelen waar ze me scherp op hield hielpen natuurlijk om snel weer perspectief te gaan zien.


Zonder het programma zou ik niet weten waar dit geëindigd was. Het heeft absoluut geholpen om me uit die diepe put te trekken van onverschilligheid, stompheid en uitzichtloosheid. Ik kijk weer met vertrouwen naar het leven en kan weer plezier beleven en voorpret hebben in bepaalde zaken.

De samenwerking met Vera was fantastisch. Ik vertrouw haar en waardeer haar openheid en betrokkenheid. Vera is een erg fijn en warm mens.


Ik vind het fijn om niet alleen maar over de emotie of het leed zelf te praten maar om ook door te pakken. Met de doelen en hier steeds op terug te keren bood Vera structuur en liet zien dat er progressie was.

Vera is een warme en begripvolle coach die vanuit eigen ervaring en kracht iemand aanspoort om datzelfde te bereiken, namelijk het leven omarmen met vertrouwen, liefde en begrip voor het geleden verlies in de context van het hier en nu en toekomst.

Gerco


Review


Ik zat in een moeilijke situatie na het onverwachte verlies van mijn vrouw. Ik was op zoek hoe verder, begreep mijzelf niet. Ik wil het verlies aanvaarden en het leven weer oppakken. De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie.
Er was een prima samenwerking met Vera die goed aansloot. Ik beveel haar van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én.

Nico

Review


Ik was aan het zoeken hoe ik verder moest na het verlies van onze dochter. Ik voelde mij niet goed en had het gevoel dat er wat moest gebeuren. Ik wilde niet met het hopeloze gevoel doorlopen. Het programma Perspectief heeft mij verder gebracht. Het was verhelderend en ik heb praktische handvatten gehad. Er blijft altijd verdriet, mag ook, maar er is ruimte gekomen om verder te leven. Er zijn dingen aangedragen en daardoor duidelijk geworden. Ik ben mij bewust geworden waar ik sta en wat ik eventueel nog zou willen.  Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten.

Bij Vera kreeg ik echt gehoor, echt erkenning op basis van ervaring. Vera is heel open, niet opdringerig of haar eigen mening doordrukkend, niet belerend. De structuur van de gesprekken wordt goed in de hand gehouden. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.

J.


Verlieskundig Kompas

Hoe ga je verder na verlies?

Je hebt net een paar van de vele ervaringsverhalen gelezen uit mijn praktijk. Ik hoop dat jij hier herkenning of steun uit hebt gehaald, waardoor je ook weet wat een goede keuze voor jou is om een positieve stap vooruit te maken.

In mijn praktijk Verlieskundig Kompas geef ik rouwbegeleiding én help ik jou je leven weer vorm te geven na ingrijpend verliesIk heb daarvoor diverse programma's ontwikkeld.

Het verlies kan kort of langer geleden zijn: ieder verlies is uniek en iedere situatie ook. Het vraagt tijd om te leren leven met verlies. Er is verdriet, gemis, heimwee, er kunnen daarbij gevoelens van hopeloosheid en eenzaamheid zijn. Er kan sprake zijn van verborgen verlies of eerder verlies dat door omstandigheden weer voelbaar is.

Wie jij bent als persoon en wat jij eerder in je leven hebt meegemaakt speelt allemaal mee in hoe jij omgaat met verlies. Het is niet altijd makkelijk om openhartig te praten, emoties te laten zien en je kwetsbaar op te stellen. Taboes maken het verlies echter nog zwaarder.

In de persoonlijke gesprekken is er tijd en een luisterend oor voor jou, je verlies en alle gevolgen. Hierdoor krijgen alle facetten die van belang zijn aandacht, waardoor jij leert leven met verlies en je een nieuwe fijne koers ontdekt met nieuw toekomstperspectief!

Wil jij daar graag meer over horen, plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Je bent welkom!