Vakantie of geen vakantie..

Dit is wat cliënten vertellen wanneer zij contact opnemen en vooral ook wat zij zoeken na het ingrijpende verlies van hun kind, partner of dierbare.

 Herkenning en erkenning van wat hen is overkomen en welke gevolgen dit allemaal heeft..

In mijn vakgebied vind ik het heel belangrijk dat ik zowel ervaringsdeskundig als professional ben omdat dit de hulpverlening versterkt. Bij een eerste contact is er al gauw een fijne afstemming omdat je elkaar op een herkenbare ‘golflengte’ spreekt. De erkenning en het begrip geeft steun, vertrouwen en diepgang, waardoor er een goede positieve samenwerking is, zoals ook uit evaluaties blijkt.

 Verlieskundig Kompas


De herkenning en erkenning is zo fijn als je in zo’n situatie zit. De buitenwereld doet het zo vaak af als dat je nog vreemd bent of vreemd doet omdat het toch alweer zo lang geleden is.
Ik voel mij gehoord en gezien en we werken ergens aan. Er is rust en ruimte om aan mijn eigen proces te werken.
Ik kwam in contact met Vera nadat ik al lange tijd op zoek was geweest naar een ervaringsdeskundige die zou weten wat ik doormaakte.
Het is erg fijn als je situatie zo mooi aansluit omdat je nooit hoeft uit te leggen hoe het voelt. Ook het vertrouwen dat ik in Vera had en de doelen waar ze me scherp op hield hielpen natuurlijk om snel weer perspectief te gaan zien. 

Ik heb veel respect voor al die mensen in mijn praktijk die openhartig hun verhaal vertellen. Zij investeren in zichzelf, stellen doelen, delen ervaringen én maken bewust de keuze voor een stap vooruit. Hierdoor ontdekken zij nieuw toekomstperspectief met positieve gevolgen in de omgang met hun naasten, voor hun dagelijks leven en werk.

De 1e stap vooruit 

De 1e stap is niet vanzelfsprekend

Die 1e stap zetten en kiezen voor een positieve verandering is niet vanzelfsprekend. De omgeving, ook al bedoelen zij het goed, helpt hier ook niet altijd aan mee. Gestimuleerd wordt om toch die nieuwe auto te kopen voor meer vrijheid of om een mooie vakantie ver weg te maken. Ik hoor dit regelmatig.

Het is jammer dat dan alleen die kant belicht wordt en niet wat het zou kunnen betekenen om eerst in goede hulp te investeren waarbij aandacht is voor je verlies en je je leven opnieuw vorm geeft. Welzijn wordt hierbij voorop gesteld. Je staat dan weer sterker in je schoenen en mooie momenten kunnen dan ook weer meer beleefd worden. 

Hoe zou het zijn wanneer je eerst daar aandacht aan geeft en daarna fijn op vakantie gaat. Een vakantie waarna je graag weer thuiskomt en waarbij niet de rauwe realiteit je weer overvalt. Je weet dan op welke manier je verder wil gaan, hoe je dit kan doen en wat dit jou zal brengen.

Vakantie na verlies

Het is bevrijdend..

Praten over je verlies, eerder verlies, verborgen verlies en wat dit allemaal met je heeft gedaan. De obstakels die hierbij zijn voorgekomen, teleurstellingen, angst, schaamte, verdriet, gemis en heimwee.. 

Mijn ervaring is dat er ‘letterlijk iets van je afvalt’ wanneer je het taboe loslaat om over je verdriet en verlies te praten. Het werkt bevrijdend en geeft ruimte om werkelijk te leren leven met verlies én je leven opnieuw vorm te geven.

Rouw

 Voorkom een burn-out

Als deze woorden jou aan het denken zetten, doe er dan wat mee. Voorkom uitgestelde rouw en ook een burn-out door tijdig de stap naar hulp te zetten. Denk niet in onmogelijkheden, maar bespreek je twijfels en vragen.

Ik weet dat het spannend kan zijn of een uitdaging omdat je niet weet of dit jou werkelijk kan helpen of er is toch een soort van taboe en schaamte omdat je dit zelf zou moeten kunnen doen..

Er kan ook twijfel zijn door een eerdere teleurstellende ervaring. Als je gevoel aangeeft dat dit goed voor jou zal zijn, een kans op een beter vervolg, dan is het zeker de moeite waard om hier aandacht aan te geven, want hoe zal het zijn als je geen actie onderneemt..

 Verlieskundig Kompas

Ik ga geen gesprek uit de weg, ga jij de uitdaging aan?

Ik nodig je hierbij uit voor een gesprek als jij je in een of meer van onderstaande opmerkingen herkent:

  • Jij gemotiveerd bent om nu écht aan een positieve verandering te werken.
  • Jij graag de regie wil terugnemen over je leven.
  • Jij klaar bent met uitstellen en twijfelen.
  • Jij je leven weer opnieuw wil vormgeven.
  • Jij de waarde inziet van investeren in jezelf.
  • Jij een kwetsbare opstelling wil erkennen als kracht.
  • Jij een verbetering in je leven niet meer wil uitstellen en vertragen.
  • Jij gaat voor herstel en balans bij leren leven met verlies.
  • Jij begrijpt dat je altijd een keuze hebt.
  • Jij nieuw toekomstperspectief wil ontdekken, samen en niet alleen.

 Kies de datum en tijd die jou goed uitkomt en maak gebruik van deze mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Ik kijk er naar uit en hoor je graag!

Over de schrijver
Vera Duijnisveld is getrouwd en moeder van drie kinderen. Na het verlies van haar zoon Sjoerd heeft zij haar leven opnieuw vorm gegeven. Zij behaalde haar diploma Maatschappelijk Werk & Dienstverlening met specialisatie trauma en verlies, waarbij zij ook een Honours Pin mocht ontvangen. Aansluitend opende zij haar praktijk in 2013. Vera is gecertificeerd NLP master practitioner, werkt oplossingsgericht en is bekend met PMA. Haar ervaringsdeskundigheid in combinatie met haar professionele achtergrond versterken de hulpverlening. Velen hebben na ingrijpend verlies nieuw perspectief gevonden met positieve gevolgen voor het dagelijks leven. Meer informatie op www.verlieskundigkompas.nl
Reactie plaatsen