Verlies van een kind of partner

Hoe zorg je ervoor dat je hierbij jezelf niet verliest?

Rouwbegeleiding

De impact van verlies

De impact en gevolgen van het ingrijpende verlies van je kind of partner is groot, zowel in je dagelijks leven als op je werk. Wanneer je hierbij voldoende steun krijgt is dat fijn. Het kan echter ook zijn dat er meer hulp nodig is, bijvoorbeeld doordat: 

  • De nieuwe werkelijkheid je leven uit balans en evenwicht heeft gebracht.
  • Praten over je verlies moeilijk is door onbegrip dat je ervaart.
  • Er schuld- of schaamtegevoelens zijn,  je wil geen emoties en gevoelens laten zien.
  • Vooruitzien moeilijk is en het verlies je beperkt in het dagelijks leven. 
  • Je een zware druk voelt om aan je verantwoordelijkheden te voldoen.
  • Door het verlies de relatie met je naasten, vrienden of collega's onder spanning staat.
Verlieskundig Kompas

Hoe ga je verder na verlies?

In mijn praktijk Verlieskundig Kompas geef ik rouwbegeleiding én help ik jou je leven weer vorm te geven. Het verlies kan kort of langer geleden zijn: ieder verlies is uniek en iedere situatie ook. Het vraagt tijd om te leren leven met verlies. Er is verdriet, gemis, heimwee, er kunnen daarbij gevoelens van hopeloosheid en eenzaamheid zijn. Er kan sprake zijn van verborgen verlies of eerder verlies dat door omstandigheden weer voelbaar is.

Wie jij bent als persoon en wat jij eerder in je leven hebt meegemaakt speelt allemaal mee in hoe jij omgaat met verlies. Het is niet altijd makkelijk om openhartig te praten, emoties te laten zien en je kwetsbaar op te stellen. Taboes maken het verlies echter nog zwaarder. In de persoonlijke gesprekken is er tijd en een luisterend oor voor jou, je verlies en alle gevolgen. Hierdoor krijgen alle facetten die van belang zijn aandacht, waardoor jij leert leven met verlies en je een nieuwe fijne koers ontdekt.

Vera Duijnisveld

Een nieuwe koers

Wanneer het niet lukt om werk en dagelijkse activiteiten weer op te pakken bij rouw na verlies, dan is het goed om hierover te praten en hulp te zoeken.

Het kan ook zijn dat je reguliere zorg of andere hulpverlening al hebt geprobeerd, maar dat dit niet heeft gebracht wat jij voor ogen had.

In mijn praktijk is hier allemaal aandacht voor en biedt het Verlieskundig Kompas programma  maatwerk. Het  wordt persoonlijk en specifiek afgestemd op jouw situatie.

Vera Duijnisveld

Hoop en nieuw perspectief

Een positieve verandering op een gewenst gebied geeft hoop en nieuw perspectief. Een leven waarbij er erkenning is van jouw verlies, maar ook aandacht, bewust beleven en ervaren van wat goed is en wat je verder helpt.

Hierover in gesprek gaan en  gebruik maken van bewezen methodieken die hieraan bijdragen, geeft helderheid in wat je wil of hoe je dit vorm kan geven.

Vera Duijnisveld

Hoe ik jou kan helpen

Speciaal voor jou heb ik het Verlieskundig Kompas programma ontwikkeld. Ik ben er ook voor jou als je andere hulpverlening al hebt geprobeerd, maar nog steeds vastloopt op de gevolgen van je verlies.

Pijn, verdriet, heimwee, gemis, gebrek aan energie, vermoeidheid, spanning in relatie met anderen, stress, onzekerheid, sombere en hopeloze gevoelens en ongeloof dat het beter kan worden. Ingrijpend verlies kent deze en nog veel meer gevolgen.

Het Verlieskundig Kompas programma helpt bij het leren leven met verlies en het vinden van een nieuwe koers. Het geeft bemoediging, inspiratie, nieuw toekomstperspectief, persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen. Het maakt écht het verschil door de persoonlijke benadering en maatwerk.

Ik heb mij gespecialiseerd in trauma en verlies en werk met bewezen methodieken als de oplossingsgerichte methode, NLP en PMA (Progressive Mental Alignment). Mijn  ervaringsdeskundigheid én professionaliteit versterken elkaar en maken het verschil; dat is van grote waarde voor je welzijn, gezin, relaties en werk.

Wat vertellen cliënten

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.
Review

J.

De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie. Ik beveel Vera van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én!
Review

Nico

Mooie overgangen van luisteren en praten. Je gunt mij de tijd om te praten en te luisteren. Ik voel mij echt een persoon en geen nummer. Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen, je kan het aan mij zien. Tip voor anderen: ‘Sta open voor de dingen die gezegd worden. Praat erover. Als je eenmaal praat laat je zoveel los. Over de reacties denk je na.
Review

B.

Vera Duijnisveld

Wil je meer weten?

Wil jij graag die positieve stap vooruit zetten? Twijfel niet, ik ga graag met jou in gesprek om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken. Het wordt als heel fijn en helpend ervaren. Het is een eerste stap naar een belangrijke en waardevolle verandering in je leven. Er is tijd en aandacht voor jouw veranderwensen.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend perspectiefgesprek. Het zal je praktische handvatten, inzicht en inspiratie geven voor een goed vervolg naar nieuw toekomstperspectief. Dat is wat ik jou ook gun na het ingrijpende verlies van je kind of partner en alle gevolgen die dit voor jou heeft!